Hvordan lage menyer i din Shopify-nettbutikk

Shopify

Som eksamensoppgave i faget Digital Markedsføring har vi fått i oppgave å sette opp en egen nettbutikk via en e-handelsplattform som f.eks Shopify eller WooCommerce. Vi valgte Shopify. Dette innlegget beskriver steg for steg hvordan man kan lage menyer i din shopify-nettbutikk.

Hvis du vil lese om hvordan du kan legge til varer med Oberlo eller direkte fra AliExpress har Helene skrevet om dette på sin blogg, og Ane har skrevet hvordan du legger til apper i nettbutikken – med fokus på Helpcenter.

Kort om vår nettbutikk – thebulletjournal

Bullet journaling er et system for journalføring, som gir en muligheten til å lage sin helt egne og personlige almanakk. Det benyttes gjerne en teknikk og et system for hvordan man setter opp måneder, uker og dager, men bullet journaling legger også til rette for at det er helt opp til hver enkelt hvordan man ønsker å utføre den. De som driver med bullet journaling får i tillegg til en god struktur i hverdagen også utløp for sine kreative sider.

Vår nettbutikk – thebulletjournal – selger produkter man trenger til bullet journaling, som eksempelvis bøker, klistermerker, penner, tusjer og stensiler. Samtidig har vi valgt å ha en produktkategori vi har kalt creative atmosphere hvor vi har varer som lys, tepper etc. Vi ønsker å tilby varer som kan skape en stemning som motiverer til kreativitet.

Enkel og oversiktlig meny

Når man skal sette opp en nettbutikk er det viktig at man har en oversiktlig meny som kunden kan bruke for å enkelt navigere seg rundt i butikken. Når vi skulle sette opp vår hovedmeny ønsket vi ikke at den skulle inneholde for mange punkter slik at den fremstår som rotete, så vi satte opp noen hovedkategorier og plasserte heller mer spesifikke punkter og beskrivelser i underkategorier.

Vår hovedmeny ser slik ut:

Hvordan lage meny

Velg Online Store i Shopifymenyen til venstre. Her vil du få flere valgmuligheter i en undermeny.

Velg Navigation. På navigation-siden lager du menyene du ønsker ved å klikke på add menu. 

Først navngir du menyen din før du legger til kategorier som skal være i menyen ved å klikke add menu item. Eksempelvis kan du lage en Product Menu” med items som “Notebooks”, “Stickers and Bookmarks” osv. 

Under link legger du til siden, kategorien osv. som menyknappen skal linke til.

Eksempelvis kalte vi vår hovedmeny “Product Menu” fordi vi ønsket å gi kundene lett tilgang til hovedproduktkateogriene. Videre la vi til hver av disse kategoriene som “menu item” som f.eks notebooks. På link valgte vi Collections hvor du da vil få mulighet til å velge mellom alle collections du har laget.

Dette forutsetter at du har laget collections med produktene du skal selge. Har du ikke kommet så langt enda, kan du bare velge “Home Page” og endre linken senere.

Når du er ferdig med menyen din klikker du Save Menu.

Legg til meny i nettbutikken

For å legge til menyen du har laget i nettbutikken din må du velge Online Store og Themes i Shopifymenyen til venstre. Klikk så på Customize. 

Her vil du kunne velge selv hvor du ønsker å plassere menyen, men la oss si at du skal plassere den på toppen i nettbutikken din – altså i headeren din.

Velg Header og scroll deg ned til Menu. 

Klikk Select Menu og velg menyen du nettopp lagde. Klikk Save øverst til høyre på siden og menyen din er live i nettbutikken.

Ønsker du å vite hvordan du kan lage underkategorier til menyene dine kan du lese dette innlegget.

1 thought on “Hvordan lage menyer i din Shopify-nettbutikk”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *